A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lukasenka Putyinnak: Hagyd futni a menekülő oroszokat


A fehérorosz elnök szerint a mozgósítás elől menekülő oroszok úgy is vissza fognak térni Oroszországba. 

Szociban találkozott hétfőn Aljakszandr Lukasenka és Vlagyimir Putyin, a 24.hu szerint a fehérorosz vezető sajtótájékoztatón fejtette ki véleményét az orosz elnök által elrendelt részleges mozgósításról. A fehérorosz diktátor szerint áldás lehet álruhában, hogy rengetegen inkább elmenekülnek Oroszországból, minthogy harcoljanak Ukrajnában.

„Semmi baj nincs ezzel. Rémhírek terjednek a mozgósításról Fehéroroszországban. Néhányan elhagyták Oroszországot, amelynek 25 milliós mobilizációs tartaléka van. Jó, talán 30 vagy akár 50 ezer ember elmenekült az országból.

De képzeld el, mi lenne, ha maradnának. Ezekben az emberekben nem lehet bízni. Hagyd futni őket.

Nem tudom, te hogy érzel, de én különösebben nem aggódtam, amikor pár ezren elhagyták Fehéroroszországot 2020-ban” – mondta Putyinnak utalva a két évvel ezelőtti fehérorosz tüntetéshullámra. Lukasenka állítja: ezek az emberek most már vissza akarnak térni Fehéroroszországba.

„Akik elhagyták Oroszországot, szintén visszajönnek majd. Csak el kell döntened, mit teszel velük: hagyod bejönni őket vagy sem” – fogalmazott.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések