A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Lelkiismereti integritásra” hivatkozva hagyta ki a Wittner Máriáról szóló megemlékezést a lámpavasazó momentumos


A csütörtöki józsefvárosi képviselőtestületi ülés egyperces néma felállással kezdődött Wittner Mária emlékére. Szarvas Koppány Bendegúz úgy döntött, a tiszteletadást a termen kívül várja ki. 

Korábban beszámoltunk róla, hogy elhunyt az 1956-os szabadságharcos Wittner Mária. A csütörtöki józsefvárosi képviselőtestületi ülés emiatt egyperces néma felállással kezdődött.

Számomra ez nehéz lelkiismereti kérdés

– írta Facebook-bejegyzésében Szarvas Koppány Bendegúz momentumos képviselő. Mint fogalmazott: „Az 1956-os tevékenysége és az utána viselt meghurcolása megkérdőjelezhetetlenül méltóvá teszi, miközben a Magyar Gárda melletti tevékenysége (annak a Magyar Gárdának, ami például a végül terrortámadásban végződő cigányellenes uszításnak is lelkes eszköze volt) megkérdőjelezhetetlenül méltatlanná”.

Végül a lila politikus úgy döntött: a napirend előtti tiszteletadást a termen kívül várja ki. „Így fel sem állok, ülve sem maradok. Kompromisszumos megoldás, nem kizárt, hogy így pont mindkét oldalt magamra haragítom, de

a lelkiismereti integritás fontosabb nekem annál, hogy mindig népszerű legyek

– fejtette ki a korábban fideszesek felakasztásával fenyegetőző Szarvas Koppány Bendegúz.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések