A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Keményen kiosztották a CNN „rabszolgázós” műsorvezetőjét (videó)


A liberális Don Lemon műsorvezető hétfő este futott bele a történelembe, amikor a brit királyi szakértő helyre rakta a kérdését. 

A CNN-en Don Lemon műsorvezető kérdezte Hilary Fordwich brit királyi szakértőt arról II. Erzsébet halála kapcsán, hogy lenne-e itt az ideje, hogy a királyi család jóvátételt fizessen a rabszolgaságért. Nem vitte haza bemutatni a szüleinek a választ amit kapott, valószínűleg:

„Nos, úgy gondolom, igaza van a jóvátétellel kapcsolatban. Ha az emberek ezt szeretnék, akkor mindig vissza kell mennünk az ellátási lánc elejére. Honnan indult el az ellátási lánc? Afrikából. És amikor az egész világot elárasztotta, amikor a rabszolgaság virágzott, melyik volt az első nemzet a világon, amelyik eltörölte azt? William Wilberforce vezetésével a britek voltak. Nagy-Britanniában eltörölték a rabszolgaságot. Kétezer tengerész veszítette életét a tengeren a rabszolgaság felszámolása érdekében. Miért?

Mert az afrikai királyok begyűjtötték a saját embereiket, ketrecekben rakták őket a tengerparton, és senki [más] nem rohant [kiszabadítani őket] Afrikában.

Szerintem Önnek teljesen igaza van. Ha jóvátételt kell fizetni, akkor vissza kell mennünk az ellátási lánc elejére, és fel kell tennünk a kérdést, ki gyűjtötte be a saját honfitársait, és zárta őket ketrecekbe. Teljesen egyetértek. Innen lehetne elindulnunk. És esetleg azoknak a családoknak a leszármazottai, akik a nyílt tengeren haltak meg a rabszolgaság eltörlése érdekében, szerintem nekik is kapniuk kellene valamit”.

A műsorvezető erre csak ennyit tudott kinyögni: „Érdekes felvetés, Hilary. Nagyon köszönöm. Értékelem. A jövőben még beszélünk majd erről.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések