A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ismét pénzmosással és csalással vádolják Trump korábbi tanácsadóját


Bannont azzal gyanúsítják, az USA déli határán tervezett kerítés építésére indított közösségi gyűjtésben összegyűlt összeggel nem tud elszámolni, annak egy részét magáncéljaira fordította - írja a balliberális propagandát kiszolgáló Szabad Európa. 

Pénzmosással, összeesküvéssel és csalással vádolták meg New York államban Steve Bannon műsorvezetőt, Donald Trump korábbi elnök egykori tanácsadóját – számol be a Szabad Európa. A vádirat szerint Bannon azt állította, a mexikói határkerítés megépítésére gyűjt pénzt, de valóban magának és társainak juttatott dollár százezreket az összegyűlt pénzből.

Bannon ügyvédje azt mondta, ügyfele ártatlannak vallotta magát az ellene felhozott vádakban a New York-i főügyészségen, ahol csütörtökön önként jelentkezett. A vádpontok megegyeznek a 2020-ban ellene felhozottakkal, amikor szövetségi ügyészek kezdeményeztek büntetőeljárást.

Bannont azzal gyanúsítják, hogy az Egyesült Államok déli határán tervezett kerítés építésére indított közösségi gyűjtésben összegyűlt összeggel nem tud elszámolni, annak egy részét saját és társai magáncéljaira fordította. A „Megépítjük a Falat” kezdeményezés azt ígérte az adományozóknak, hogy az összegyűlt pénzt teljes egészében a határvédő létesítmény építésére fordítják.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések