A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Illegális bevándorlás: több mint félezer határsértőt találtak


Összesen 540 határsértőt állítottak meg Csongrád-Csanád megyében a rendőrök és a katonák szerdán – közölte csütörtökön az Országos Rendőr-főkapitányság. Az összesítésből az is kiderül, hogy a migránsokat Ásotthalmon, Balástyán, Kisteleken, Kübekházán, Mórahalmon, Röszkén, Szatymazon, Szegeden és Üllésen találták. 

A szomszédos Bács-Kiskun megyében 129 illegális határsértőt kaptak el. A két megye határain pedig 266 embert sikerült megállítani még azelőtt, hogy átlépték volna az országhatárt.

Az országban szerdán összesen 796 határsértőt tartóztattak fel., ezen felül Üllésnél és Balástyánál embercsempészek is lebuktak. Üllésen szerdán kora délután állítottak meg egy montenegrói honosságú kocsit, amelyet egy 26 éves török állampolgár vezetett. A járműben 6, magukat szír állampolgárnak való férfi tartózkodott.

Balástyán pedig késő este ellenőriztek egy német rendszámú autót, amelyet egy német állampolgár vezetett. A járműben a sofőrön kívül 3, magukat szír állampolgárnak valló férfi tartózkodott.

Az illegális migránsokat visszakísérték a biztonsági határkerítéshez, az embercsempészek ellen pedig eljárást indítottak a rendőrök.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések