A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Így dőlt jobbra Olaszország


Itália legnagyobb részén a jobboldali pártok szövetsége nyerte meg a választást. A hagyományosan vörös Bologna és Firenze környékén a baloldal, míg Nápolyban az Öt Csillag Mozgalom tudott nyerni.  

Vasárnap tartották az olaszországi parlamenti választást. A voksolás, ahogy várható volt, a jobboldal győzelmét hozta: Giorgia Meloni, Matteo Salvini és Silvio Berlusconi triumvirátusa a voksok közel 44 százalékát szerezte, a baloldal 26 százalékot, a populista Öt Csillag Mozgalom 15 százalékot ért el. Az Azione - Italia Viva szövetség közel 8 százalékot szerzett.


Az olasz választási térkép azt mutatja: a jobboldal a félszigetország minden régiójában át tudott törni: mind északon, mint a középső régiókban, mind délen a jobboldal nyert a legtöbb helyen. Velence körzetében például 50 százalékot szerzett a jobboldali szövetség.

A baloldal a hagyományosan vörös toszkánai és emilia-romagnai területeken nyert most is: Firenze és Bologna környékén továbbra is a baloldal a legerősebb. Az eddig is a szegényebb, fejletlenebb délen erős Öt Csillag Mozgalom pedig Nápolyban és környékén tudhat magának egy erős bástyát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések