A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hétmillió dollárt fizethetett a Twitter egy férfinak, hogy hallgasson


Elon Musk ügyvédje szerint a Twitter 7 millió dollárt fizetett egy informátornak, hogy hallgasson a közösségi médiaplatformon belüli működési problémákról. 

A kifizetésről a Twitter és Musk közötti pereskedésen esett szó a szeptember 6-i meghallgatáson, amely a vállalat 44 milliárd dolláros megvásárlására tett kísérletei miatt zajlik a Twitter és Elon Musk között – írja az Index.

„7 millió dollárt fizetnek a férfinak, hogy biztosítsák a hallgatását” – mondta Alex Spiro, Musk ügyvédje a meghallgatáson. Az ügyet ismerő személyek megerősítették, hogy az utalás a bejelentő Peiter Zatko számára megtörtént. A Twitter képviselői csütörtökön nem kívánták kommentálni a Zatkónak, a vállalat korábbi biztonsági vezetőjének átutalt összeg kérdését.

Twitter vs. Elon Musk

A Bloomberg szerint a kifizetés egy olyan egyezség része volt, amely szerint Zatkonak a pénz egy elmaradt kártérítés miatt járt, miután elhagyta a Twittert. Az egyezség tiltotta, hogy Zatko nyilvánosan beszéljen a Twitterről, de azt lehetővé tenné, hogy kormányzati informátorként járjon el a közösségi médiavállalatnál töltött időszakáról.

Elon Musk meggondolta magát a Twitter felvásárlásával kapcsolatban, azonban idén októberre kitűztek egy időpontot a bírósági tárgyalásra, miután a Twitter beperelte a Tesla vezetőjét. A Twitter pedig ragaszkodik az eredeti szerződés szerinti eladáshoz. A közösségi médiaplatform már 33 millió dollárt költött Elon Musk tervezett üzletére, hogy rávegye arra, hogy 2022 áprilisa és júniusa között megvásárolja a céget. Elon Musk viszontkeresetet nyújtott be a Twitter ellen, ezzel tovább fokozva a közösségi médiavállalat elleni jogi harcát – olvasható az Index cikkében.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések