A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hargitafürdőn, valamint a Bucsin-tetőn is havazott kedd reggel


Hargita megyében is lehullott a hó.


A mintegy 1350 méter magasan fekvő, közigazgatásilag a megyeszékhelyhez tartozó Hargitafürdőn rendszerint sokkal korábban beáll a tél, mint a megye többi részén, így a helybélieket nem lepte meg az első hó. A háztetőkre, autókra, fákra lerakódott hóréteg vastagsága nem érte el az 1 centimétert, a közlekedésben nem okozott problémákat a havazás.

Bors Béla csíkszeredai alpolgármester az AGERPRES-nek elmondta, az utak téli tisztításával megbízott vállalat készen áll arra, hogy szükség esetén közbelépjen.

A közösségi oldalakra feltöltött képek tanúsága szerint Parajd és Gyergyószentmiklós között, a Bucsin-tetőn is havazott.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) adatai értelmében a Bucsin-tetőn 2 cm-es volt a hóréteg kedd reggel, és 11 órakor havas eső esett. Az itteni meteorológiai állomás által a keddre virradóra mért legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 0,2 Celsius-fok volt.

Az elmúlt napokban egyébként jelentősen visszaesett a hőmérséklet Hargita megye többi részén is. A keddre virradó éjszaka Maroshévízen 4,3 fokot, Gyergyóalfaluban 4,4, Csíkszeredában 5, Székelyudvarhelyen 5,8 fokot is mutattak a hőmérők.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések