A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Forró víz borult a kisgyermek karjára


Az Encsi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzéssel védekezésre képtelen személy sérelmére gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt szabott ki büntetést egy mérai nővel szemben. 

A megállapított tényállás szerint a vádlott a 2012-ben született kiskorú gyermekével, élettársával és további négy gyermekével élt egy mérai lakásban. 

Az asszony 2020. január 7-én a reggeli órákban véletlenül meglökte a kályhán elhelyezett kávéfőzőt, mely ledöntötte az ott melegedő forróvizes edényt. 

A kiömlő forró víz a kályha mellett ülő kiskorú sértett jobb karjára ömlött, melynek következtében a gyermek másodfokú, nyolc napon túl gyógyuló égési sérüléseket szenvedett. 

A gyermeket a vádlott néhány nappal később saját felelősségére hazaszállította, ahol a rossz higiéniás körülmények miatt gyulladásos szövődménye keletkezett. 

A megadott kontroll időpontban nem vitte vissza a sértettet a kórházba, a vádlotti magatartás a gyógyhajlam romlását eredményezte, mellyel súlyosan veszélyeztette gyermeke testi fejlődését.

A bíróság a vádlottat 1 év 8 hónap, végrehajtásában 2 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

A büntetővégzés jogerős – írja a Miskolci Törvényszék a honlapján.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések