A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fizetőssé teszik az ingyenes parkolást Pikó András kerületében


Az önkormányzat több szabad helyet és jobb életminőséget remél az új rendelettől.  

Döntött a józsefvárosi képviselő-testület arról, hogy 2023-tól megszűnik a lakók ingyenes parkolása. A lakossági parkolási engedélyek korábban 100 százalékos önkormányzati támogatásban részesültek: ez a kedvezmény most lakásonként az első autó esetén 80 százalékra, a második autó esetén 50 százalékra csökkenhet – számolt be a döntésről a Színes Erzsébetváros nevű Facebook-oldal.

A megújult fővárosi parkolási zónákhoz alkalmazkodva Józsefvárosban a lakossági parkolási engedélyeket a kerületben lévő „A”, „B” és „C” zónák alapján határozzák meg – tették hozzá az oldal. Aki az „A” zónában lakik, az évente lakásonként az első autóra 30 ezer forintot, a „B” zónában 24 ezer forintot, a „C” zónában 18 ezer forintot fizet.

Az eddigi lakosonként helyett, ezután lakásonként két autóra kérhető lakossági parkolási engedély

 – tájékoztatta a kerületben élőket a VIII. kerületi önkormányzat. Második autóra tehát a lakossági parkolás zónától függően 75 ezer, 60 ezer, illetve 45 ezer forint lesz az éves parkolás – ismertették.

Az önkormányzat több szabad helyet és jobb életminőséget remél az új rendelettől

A Színes Erzsébet város felidézte, hogy a VIII. kerület éves szinten eddig 1,5 milliárd forinttal támogatta a közterületi parkolást. „A kerület azt várja az új szabályozástól, hogy növekszik mind a helyben lakók, mind az itt dolgozók számára rendelkezésre álló szabad helyek száma, csökken a károsanyag-kibocsátás, jobb lesz az életminőség, és ami talán a legfontosabb, hogy több korábban elérhetetlen közterület felszabadul hasznosításra, illetve a gyalogos és alternatív közlekedési módok számára” – hívta fel a figyelmet az oldal.

Lesznek „puszi és pá” parkolók

A képviselő-testületi vitában Ráda Dániel alpolgármester ismertette azt is, hogy Józsefvárosban is lesznek „puszi és pá” parkolók, illetve a VIII. kerület is rövidesen bevezeti a kizárólagos lakossági parkolási rendszerét – derült ki a bejegyzésből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések