A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ferenc pápa gyászolja II. Erzsébet brit királynő halálát


Ferenc pápa részvétét fejezi ki III. Károly királynak és az Egyesült Királyság népének II. Erzsébet királynő halála miatt, és méltatja „a nemzet és a Nemzetközösség javát szüntelenül szolgáló életét”. 

II. Erzsébet, Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságának királynője csütörtök délután 96 éves korában hunyt el skóciai rezidenciáján, a Balmoral kastélyban. Családja összegyűlt a királynő körül, mert a nap folyamán egyre nőttek az aggodalmak az egészségével kapcsolatban. Erzsébet királynő több mint 70 évig uralkodott, és 2022. június 2-án ünnepelte platina jubileumát. Az elhunyt királynő legidősebb fia, Károly, az egykori walesi herceg most a Nemzetközösség 14 államának királya és államfője lesz. 

Nem sokkal II. Erzsébet halálhírének bejelentése után Ferenc pápa táviratban fejezte ki részvétét III. Károly királynak édesanyja, az Egyesült Királyság leghosszabb ideig trónon levő uralkodójának halála miatt. „Nagy szomorúsággal értesültem Őfelsége II. Erzsébet királynő haláláról, és őszinte részvétemet fejezem ki Felségednek, a királyi család tagjainak, az Egyesült Királyság népének és a Nemzetközösségnek.”

A pápa kijelentette, hogy csatlakozik mindazokhoz, akik gyászolják II. Erzsébet halálát. Imádkozik a néhai királynő örök nyugalmáért, és lerója tiszteletét a nemzet és a Nemzetközösség javát szüntelenül szolgáló élete, a kötelesség iránti odaadásának példája, valamint a Jézus Krisztusba vetett hit és az ő ígéreteiben való szilárd remény rendíthetetlen tanúságtétele előtt.” Ferenc pápa II. Erzsébet „nemes lelkét” az Atyaisten irgalmába ajánlotta. „Imádkozom, hogy a Mindenható Isten kegyelmével támogassa Felségedet, amikor most felvállalja királyi felelősségét. Önre és mindazokra, akik ápolják néhai édesanya emlékét, Isten bőséges áldást kérem az Úrban való vigasz és az erő zálogaként” – zárta gyásztáviratát Ferenc pápa.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések