A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

FeGyőr: Sokakon látom a nyugtalanságot az "olasz szélsőjobboldal" tegnap esti választási győzelme miatt


Most az olaszországi választás miatt akadt ki a Momentum bukott elnöke. 

„Sokakon látom a nyugtalanságot az olasz szélsőjobboldal tegnap esti választási győzelme miatt. A devizapiac is idegesen reagált hétfő reggel a hírre, a dollár húszéves csúcsra ugrott az euróval szemben, a forint pedig történelmi mélypontra süllyedt.

(...)

A Meloni-kormány mozgástere szűkebb lesz a magas olasz államadósság és a gazdasági válság miatt, mint azt sokan gondolnák. Meloninak nagy szüksége van a Helyreállítási Alap forrásaira, így vélhetően az EU-val való viszony normalizálására, nem pedig a szövetséggel való konfrontációra fog törekedni. Még az is előfordulhat, hogy néhány hónapon belül csalatkozni fog a szövetségesében Orbán Viktor.

Olaszországra egyébként sem jellemzőek a hosszú ideig hatalmon lévő kormányok. Meloni kormánya lesz a 70. (!) a második világháború óta (átlagban 13 havonta váltották egymást).

(...)

Nem sok jót jeleznek mindezek egy esetleges olasz-magyar-lengyel dacszövetség számára. Tagadhatatlan ugyanakkor, hogy erősödőben van a szélsőjobboldal Európában, ami minden európai demokrata számára intő jel kell, hogy legyen. A Momentum Mozgalom számára is kijelöli a feladatot, hogy a következő évek egyik fontos feladata, hogy új, haladó és hazaszerettő alternatívát nyújtsunk a régi hitelét vesztett elitekkel szemben.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések