Hirdessen itt

Ellenzéki politikusokkal volt tele a politikai fennhangú "diáktüntetés"


A demonstrálók között ott van Karácsony Gergely, Fekete-Győr András, Kunhalmi Ágnes, Brenner Koloman, Tordai Bence, Hadházi Ákos, Márki-Zay Péter és Szabó Bálint is, aki befürdött a gazdatüntetéssel. Hogy a Momentum, a DK, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd megyei és helyi képviselőit ne is említsük...

Diákok a Tanárokért szervezet péntek délutánra hirdetett demonstrációt „Évnyitó – Az oktatás nemzeti ügy” címmel – tudósít az Index. A követeléseiket négy pontban foglalták össze: „Megoldást a tanárhiányra! Tanítható és tanulható mennyiségű és minőségű tananyagot! Élhetőbb körülményeket az iskolákban! Figyelmet az oktatásra!”

A tüntetők 4 órától gyülekeztek a Szent István-bazilikánál, ahonnan a Belügyminisztérium felé indultak. Szakszervezeti zászlók vannak, pártzászlókat eddig nem látott a demonstrálóknál a lap újságírója.

Karácsony Gergely főpolgármester is részt vesz a tüntetésen, aki az Index kérdésére elmondta, azért jött ki, mert van egy gyereke, egy pedagógusfelesége és egy hazája, amiért aggódik. De ott van Szabó Bálint is, aki néhány nappal ezelőtt befürdött a gazdatüntetéssel. S Fekete-Győr András is posztolt magáról egy fotót.

A tömegből időnként hallatszik a „Szabad ország, szabad oktatás!” rigmus.

Legyen portálunk mentora, támogatását olvasókártyával honoráljuk

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések