A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy perc néma csend - ez várható a királynő temetését megelőző napon


Hétfőn temetik II. Erzsébet brit királynőt. Vasárnap többek között egy perc néma csenddel és egy televíziós műsorral is megemlékeznek az uralkodóról, miközben továbbra is ezrek állnak sorban, hogy leróhassák kegyeletüket a királynő ravatalánál - írja a Sky News.

Utoljára ma látogatható a királynő ravatala, továbbra is ezrek állnak sorban, hogy leróhassák kegyeletüket. Közben a világ minden tájáról közjogi méltóságok érkeznek Londonba a hétfői temetés előtt. Őket III. Károly és Kamilla királynő fogja fogadni ma a Buckingham-palotában, miután az uralkodó privát audienciát tartott Liz Truss miniszterelnökkel.

Skóciában, a Kelpies-szobroknál 96 lámpást fognak meggyújtani, a királynő életkorára emlékezve. Később koszorúkat raknak a II. Erzsébetről elnevezett csatorna vízébe.

Helyi idő szerint este nyolckor egy emlékműsort adnak a királynő tiszteletére, a műsor házigazdája Kamilla királyné lesz. 

Utána egy perc néma csenddel emlékeznek az uralkodóra.

Hétfőn, a királynő temetésének napján munkaszüneti nap lesz, és több helyen, többek között Londonban, Birminghamban és Edinburgh-ban is köztéren fogják vetíteni az élő közvetítést, valamint körülbelül 125 moziban és több katedrálisban is lehet majd követni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések