A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csekk Katka bajban van: újabb nyomozási cselekményeket rendelnek el

A Magyar Nemzet értesülései szerint eredményre vezethetett a prágai jogsegély a Cseh Katalin és családja érdekeltségi körébe tartozó cégháló működésével összefüggő büntetőügyben. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal költségvetési csalás gyanújával nyomoz a nyomdaipari cégekkel összefüggésben. A Magyar Nemzet azt írja, a Fővárosi Főügyészség és a NAV is elemezte a prágai jogsegély keretében kapott adatokat és arra jutottak, hogy újabb nyomozási cselekmények elvégzése szükséges. 

Lefordították és kielemezték a Cseh Katalinhoz köthető cégháló ügyében megérkezett prágai jogsegélyt a magyar hatóságok – írja a Magyar Nemzet. Hozzáteszik, a cseh hatóságok válasza erősítheti a gyanút a jelenleg ismeretlen tettes ellen zajló költségvetési csalásos ügyben.

A hivatalos és más nyilvános adatok alapján arra lehetett következtetni, hogy a cégháló tagjai működésüket összehangolva, szisztematikus módon pályáztak uniós pénzekre és nyertek el gyanús körülmények között 4,8 milliárd forintot. Költségvetési csalás gyanúja miatt hónapokkal ezelőtt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is nyomozást indított, amelynek részeként a hatóság tavaly kutatást is tartott az egyik cég telephelyén. Az adónyomozók azt valószínűsítették, hogy az érintett vállalkozások tíz pályázaton teljesen vagy legalább részben ugyanazzal a holografikus fejlesztéssel vettek részt.

A NAV-osok egyebek mellett körbeszámlázás nyomaira is bukkantak. Mivel az ügyekben egy cseh vállalat neve is felbukkant, ezért a NAV korábban kezdeményezte, hogy – banki adatok, adóbevallások és szerződések beszerzéséért – az ügyészség forduljon jogsegélykérelemmel a cseh hatósághoz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések