A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csapást mért az USA Oroszország feltételezett beszállítóira


Iráni cégek kerültek fel a szankciós listára. 

Az Egyesült Államok csütörtökön szankciókat vezetett be több iráni cég ellen is, amelyeket azzal vádol, hogy részt vesznek az Oroszországnak gyártott és szállított drónok előállításában – írta meg a Reuters.

Emlékezetes: az amerikaiak még augusztusban azzal vádolták meg Iránt, hogy drónokat szállítanak Oroszországnak az ukrajnai háborúban való használatra, amit a teheráni kormány azóta is tagad. 

Mivel azonban egyre több árulkodó jel utal az orosz vásárlásokra, az Egyesült Államok úgy döntött, hogy szankcionál különböző iráni cégeket. Az amerikai pénzügyminisztérium közleményében tudatta, hogy a teheráni székhelyű Safiran Airport Services-t vádolja a szállítással. Az Egyesült Államok szerint a cég rendszeres katonai teherszállító repülőgépeket indít Oroszországba, amin drónok, a szükséges személyzet és kapcsolódó felszerelések is jelen vannak.

A Safiran mellett szankciók alá vették a Paravar Pars Company, Designand Manufacturing of Aircraft Engines és a Baharestan Kish Company cégeket is, mivel ezek szerintük részt vehettek  iráni drónok kutatásában, fejlesztésében, gyártásában és beszerzésében. 

Az iráni drónfejlesztés a korábban lezuhant amerikai és izraeli drónok visszafejtésén alapul – teszi hozzá a hírről szintén beszámoló Portfolio. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések