A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csaknem ötszázan migráns próbált bejutni Csongrád-Csanád megyén keresztül


Csongrád-Csanád megyében több embercsempészt is elkaptak.

Összesítették a rendőrök az adatokat, és kiderült, hogy kedden összesen 734 határsértőt tartóztattak fel az országban. Közülük Csongrád-Csanád megyében 32 csoportban összesen 486 embert találtak. A migránsokra Ásotthalmon, Bordányban, Klárafalván, Makón, Mórahalmon, Röszkén, Szegeden, Szatymazon és Zákányszéken bukkantak.

A második helyre ismét Bács-Kiskun megye került, ahol 154 határsértőt állítottak meg. A két megye határainál összesen 848 migránst akadályoztak meg abban a rendőrök és a katonák, hogy törvénytelenül lépjék át a magyar határt.

Csongrád-Csanád megyében több embercsempészt is elkaptak. Mórahalomnál az 55-ös főúton két, egymás után haladó járművet állítottak meg. Az elsőt egy szerb férfi vezette, utasként szállított nyolc migránst. A szorosan mögötte közlekedő autót egy szlovén férfi vezette. Járművének rakterében pedig tizennyolc migránsra bukkantak a rendőrök. Ásotthalmon pedig egy 40 éves moldovai férfi bukott le, aki kilenc migránssal indult Ausztria felé. A migránsok afgán, indiai, iraki, jemeni, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, szudáni, török, és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az embercsempészek ellen pedig eljárás indul, őket rövidesen letartóztathatja a bíróság.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések