A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csak a férfinak született férfiak nem jelentkezhetnek az amerikai légierő programjára


Az ösztöndíj ugyanakkor nyitva áll a nők, valamint nemi kisebbség előtt.  

Nőknek és „nemi kisebbségeknek” szóló ösztöndíjprogramot indít az Egyesült Államok Légierő Akadémiája (USAFA) Colorado államban. A felhívásban egyértelműen jelezték, hogy ez a felhívás nem férfiaknak szól – számolt be a Fox News.

Az USAFA szeptember 14-én küldött kör-e-mailt a kadétoknak, amelyben tájékoztatta őket, hogy a repülőgépipar iránt érdeklődő egyetemi hallgatóknak, nőknek és nemi kisebbségeknek – többek között nem-binárisok, agenderek, bigenderek, two-spiritek, demigenderek, genderfluidok, genderqueerek – van lehetőségük jelentkezni az ösztöndíjra – ismertették.

A Fox News ugyanakkor felhívta arra a figyelmet, hogy a program honlapján található jelentkezési lapon egyértelműen jelzik, hogy

„Ha Ön Ha cisznemű férfi vagy, ez a program nem Önnek való!”

A férfiak figyelmébe inkább két spinoff programot ajánlottak. Ezek közül az egyik csak színes bőrű kadétok számára érhető el – tették hozzá.

„Az intézmény jobban összpontosít a sokszínűségre és befogadásra”

A portál cikkéből kiderült, hogy az USAFA felhívásáról egy aggódó kadéttól értesültek, aki névtelenséget kért, hogy elkerülje a megtorló intézkedéseket és negatív szakmai következményeket. A forrás azt állította, hogy az intézmény jobban összpontosít a sokszínűségre és befogadásra, mint az országot fenyegető katonai veszélyekre – hangsúlyozták.

A Fox News korábbi beszámolója szerint az USAFA sokszínűségről és befogadásról szóló képzésén többek között arra tanítják a kadétokat, hogy tartózkodjanak az „anya”, illetve „apa” szavak használatától, valamint olyan megszólításokat alkalmazzanak, amelyek minden nemre kiterjednek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések