A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Buszokkal szállították a világ vezetőit II. Erzsébet temetésén – kivéve Joe Bident


Ő inkább „A bestia” becenevű elnöki járművével szelte át Londont. 

II. Erzsébet királynő gyászszertartására kétezer vendég volt hivatalos hétfőn, köztük több száz magas rangú tisztviselő, állam- és kormányfők, különösen a Nemzetközösség országaiból. A brit hatóságok arra kérték a világ vezetőit, hogy lehetőleg ne magánrepülőgéppel érkezzenek, illetve arra is figyelmeztettek, hogy helikoptereket sem használhatnak, és konvojaikról is le kell mondaniuk, helyette buszokkal szállítják majd őket a helyszínek között. A döntést azzal magyarázták, hogy az óriási érdeklődés miatt egyszerűen kevés a hely, és nem tudnák megoldani a logisztikát és biztosítást.

El tudják képzelni Joe Bident egy buszon?”

– idézte a Politico egy meg nem nevezett külföldi nagykövet felháborodását, akinek igaza is lett: az amerikai elnök „A bestia” becenevű különleges elnöki járművével szelte át Londont.


„Mintha a gyarmatosítás nem lett volna elég, az afrikai vezetőket bepakolják egy buszba a legfőbb gyarmatosító temetésére… eközben az Egyesült Államok elnöke megkapja az államfőnek járó első osztályú bánásmódot” – háborgott az egyik kommentelő, miután több olyan fénykép is megjelent, amelyen afrikai vezetők – köztük William Ruto frissen megválasztott kenyai elnök és Samia Suluhu Hassan tanzániai elnök – buszoztak együtt.


A Joe Bidennel való kivételezést a brit hatóságok biztonsági okokkal magyarázták. Állítólag az amerikai elnök csapata ragaszkodott ahhoz, hogy megszokott hat járműves konvojával közlekedjenek – amit engedélyeztek is az USA vezetőjének.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések