A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Borrell: Putyin nem blöfföl, amikor atomfegyverekkel fenyeget


Az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője szerint a háború veszélyes szakaszához ért, de az EU-nak továbbra is támogatnia kell Ukrajnát. 

Az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője szerint a háború veszélyes szakaszához ért, de az EU-nak továbbra is támogatnia kell Ukrajnát. Az Európai Uniónak komolyan kell vennie Vlagyimir Putyin orosz elnök fenyegetéseit, miszerint az ukrajnai háborúban nukleáris fegyverek bevetésére is kész lenne – nyilatkozta Josep Borrell a BBC-nek.

Az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője kijelentette, hogy a háború veszélyes pillanathoz érkezett. Ezzel arra utalt, hogy Oroszország a héten mozgósítást jelentett be, és Ukrajna négy régiójában is referendum kezdődött az Oroszországhoz való csatlakozásról.

A sikeres ukrán ellentámadás miatt az orosz hadsereg sarokba szorult, és Putyin reakciója, amelyben atomfegyverekkel fenyegetőzik, baljós – érvelt a  politikus. Borrell szerint olyan megoldást kell találni, amely megőrzi Ukrajna szuverenitását és területi integritását.

Ellenkező esetben befejezhetjük a háborút, de abból nem béke lesz, hanem egy későbbi újabb háború”

– mondta.

Putyin az orosz néphez intézett szerdai beszédében elmondta, országának különféle megsemmisítő fegyverei vannak, és minden rendelkezésére álló eszközt bevet céljai elérése érdekében. „Nem blöffölök!” – jelentette ki az orosz elnök.

Ebben a beszédében jelentette be az orosz elnök a részleges mozgósítást, amelynek keretében első körben 300 000 kötelező katonai szolgálatot teljesítő oroszt behívnak a hadseregbe.

A bejelentés széles körű tiltakozásokat váltott ki országszerte, és emberek tömegei kezdtek el menekülni az országból, hogy elkerüljék a kényszerű frontra küldést.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések