A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az EU újabb szankciókkal fenyegetőzik Oroszország ellen a népszavazások miatt, amit az oroszok ezúttal is jó magasról leszarnak


A balfasz Borrell bejelentette, hogy népszavazás esetén új szankciókat vezetnek be Oroszország ellen.

 Az Európai Unió újabb szankciókkal fenyegeti Oroszországot, ha népszavazást tartanak az Luhanszki Népköztársaság (LPR), a Donyecki Népköztársaság (DPR), a Herszon és a Zsaporozsje régiókban - közölte Josep Borrell EU-diplomata .

"Oroszországot, annak politikai vezetését, mindenkit, aki részt vett ezekben a "népszavazásokban", a nemzetközi jog egyéb megsértésében Ukrajnában, felelősségre kell vonni. Az Oroszországgal szembeni további korlátozó intézkedéseket is mérlegelni fogják"

- áll a dokumentumban.
 
A DPR és az LPR nyilvános kamarái hétfőn Denis Pushilin és Leonyid Pasechnik köztársasági vezetőihez fordultak azzal a kezdeményezéssel, hogy azonnal tartsanak népszavazást az Orosz Föderációhoz való csatlakozásról. A fellebbezést jelenleg a DPR és az LPR vezetői vizsgálják. Ugyanezzel a javaslattal fordult kedden a Herszoni régió Köztanácsa a régió vezetőjéhez. Később azzal a kéréssel, hogy mielőbb tartsanak népszavazást az Oroszországhoz való csatlakozásról, Jevgenyij Balickij Zaporozsje régió közigazgatásának vezetőjéhez is ilyen kijelentés érkezett az „Együtt vagyunk Oroszországgal” mozgalom elnökétől. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések