A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

30 forinttal csökken a benzin, 35-tel a gázolaj piaci ára szerdától


Szerdától jelentősen csökken a benzin és a gázolaj piaci ára is, a 95-ös benzinért literenként bruttó 30 forinttal kell kevesebbet fizetni, a gázolaj piaci ára pedig bruttó 35 forinttal lesz a hét közepén kevesebb, írja a Holtankoljak.hu. 


Az üzemanyagok árát figyelő oldal szerint egy liter 95-ös benzin szerdától 656,9, a gázolaj pedig 788,9 forintba kerül majd.

Szerdáig a 95-ös benzin piaci ára 686,9 forint, a gázolajé pedig 823,9 forint literenként.

A hatósági üzemanyagár továbbra is 480 forint azoknak, akik még jogosultak rá. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a július 30-i kormányinfón jelentette be, hogy már csak a magántulajdonú gépjárművek tankolhatnak ársapkás üzemanyagot, azóta céges autókkal csak piaci áron lehet tankolni. Gulyás az augusztus 23-i kormányinfón azt mondta: a kormány október 1-jéig fenntartja az ársapkát az élelmiszereknél és a benzinnél is, az esetleges hosszabbításról akörül döntenek majd.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter múlt héten InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, az ársapkák betöltötték szerepüket, hosszú távon nem maradhatnak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések