A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zelenszkij a történelem legnehezebb telére figyelmeztette az ukránokat


A közelgő tél a legnehezebb lesz Ukrajna történetében a magas gázárak miatt – mondta Volodimir Zelenszkij elnök az emberekhez intézett beszédében. 


Emlékeztetett arra, hogy Európában ezer köbméterenként 3300 dollár fölé emelkedett a földgáz ára. Kijev ilyen körülmények között igyekszik mindent megtenni, hogy megbirkózzon a téli felkészüléssel – biztosította az ukránokat az államfő.
 
"És ez (a téli időszak. - a szerk.) valóban a legnehezebb lesz történelmünkben" - mondta Zelenszkij.
 
A politikus "nagyon veszélyesnek és akutnak" nevezte a gázhelyzetet.

Korábban az ukrán illetékesek már bejelentették a fűtési időszakban várható problémákat. A kijevi polgármester, Vitalij Klicsko figyelmeztette a főváros lakóit az áramkimaradás lehetőségére. A politikus biztosította, hogy a hatóságok készek megbirkózni egy ilyen helyzettel a fűtőolaj-tartalékok segítségével, de csak rövid ideig. Klicsko azt is megjegyezte, hogy a házakban a hőmérséklet a normális alá süllyedhet, ezért a polgármester arra buzdította a kijevi lakosságot, hogy készletezzenek fel meleg ruhából és takaróból.

Az ukrán média szerint az idén a szokásosnál jóval korábban kezdődött az országban a fatüzelés szezonja, és minden erdőgazdaságban érezhető a vevőáradat.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések