A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Verstappen megállíthatatlan – A 14. helyről indulva is simán nyerte a Belga Nagydíjat


Megállíthatatlanul száguld a címvédés felé Max Verstappen. A Red Bull Racing holland csillaga leiskolázta a mezőnyt és tovább növelte előnyét a világbajnoki pontversenyben, miután a 14. helyről indulva is magabiztosan nyerte meg a Forma–1 Belga Nagydíjat.


A címvédő hiába volt az időmérőn is a leggyorsabb, motorcsere miatt rajtbüntetéssel sújtották, így a Ferrarival Carlos Sainz indulhatott a pole pozícióból vasárnap. Verstappen azonban hamar ledolgozta hátrányát, a 18. körben pedig már maga mögé is utasította a spanyol pilótát. Innentől kezdve tulajdonképpen egy pillanatig sem forgott veszélyben idei kilencedik futamgyőzelme.

A Red Bull ráadásul kettős győzelemnek örülhetett, hiszen a második helyen Sergio Pérezt intették le. Verstappen eddigi első számú kihívója, a ferraris monacói Charles Leclerc csupán a hatodik helyen zárt, így a pontversenyben a mexikói is megelőzte. Verstappen előnye csapattársával szemben 93 pont, nyolc versennyel a szezon vége előtt a címvédő gyakorlatilag már a markában érezheti a második világbajnoki trófeáját.


– A biztonsági autós szakasz után nagyon jó előzéseket hajtottam végre. Ma mindent sikerült kontrollálnom. Kőkeményen dolgozunk tovább. Kiélvezem ezt a mai győzelmet, aztán meglátjuk, a hazai futamomon mire leszek képes – tekintett előre Verstappen, utalva arra, hogy vasárnap a Holland Nagydíjjal folytatódik a szezon.

Végeredmény (top 10, pontszerzők):

1.     Max Verstappen, Red Bull
2.     Sergio Pérez, Red Bull
3.     Carlos Sainz, Ferrari
4.     George Russell, Mercedes
5.     Fernando Alonso, Alpine
6.     Charles Leclerc, Ferrari
7.     Esteban Ocon, Alpine
8.     Sebastian Vettel, Aston Martin
9.     Pierre Gasly, AlphaTauri
10.  Alexander Albon, Williams

A bajnokság állásából jól látszik, hogy a holland világbajnok lassan az idei szezonban is beérhetetlen előnyre kezd szert tenni és magabiztosan halad az újabb világbajnoki cím felé. Mutatjuk a top 6 versenyzőt, akiknek matematikailag még van esélyük a bajnoki címre:

1.

Max Verstappen

284

2.

Sergio Pérez

191

3.

Charles Leclerc

186

4.

Carlos Sainz

171

5.

George Russell

170

6.

Lewis Hamilton

146


Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések