Hirdessen itt

"Ukránok, menjetek haza!" - az írek összevertek egy ukrán tinédzsert


Westmeath Independent: Ukrán tinédzserre támadtak Mullingarban.

Az írországi Mullingar városában verekedés közben megsérült egy ukrán tinédzser, az áldozat családja rasszizmussal vádolta meg a támadókat – írja a Westmeath Independent című helyi kiadvány .

"Mullingar városában, a Harber Streeten történt támadás következtében egy tizennégy éves fiú állkapocstörést szenvedett, Dublinban megműtötték. A egy tizenöt éves lány volt mellette ebben a pillanatban. aki nagyon megijedt” – áll a cikkben.

A gyerekek elmondása szerint az incidens során az "agresszorok" azt kiabálták: "Ukránok, menjetek haza!" Az áldozat családja a Westmeath Independentnek elmondta, hogy a támadók között írek és baltiak is voltak.

A szülők bírósághoz kívánnak fordulni.

Az újságírók megjegyezték, hogy nem ez az első olyan eset, amikor az ukránokat diszkriminálják a városban. Más ukrán menekültek gyermekeit is bántalmazták.

Korábban a Daily Mail újság arról írt, hogy az Egyesült Királyság lakói masszívan elutasítják az ukrán menekültek otthonaikban való elhelyezését. Ennek egyik oka az akut forráshiány a pénzügyi válság hátterében. Emellett a helyiek tömegesen panaszkodnak a nyelvi akadályok és a kulturális különbségek miatti nagy nehézségekre.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések