A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tört-zúzott egy bódult sofőr Újváros és Csege között


Az eset még tavaly ősszel történt, most vádat emelt az ügyészség.


A Debreceni Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azok ellen a férfiak ellen, akik kocsikázni akartak a sértett gépkocsijával, azonban a járművet vezető vádlott ennek során összeütközött egy másik autóval, és megállás nélkül elhagyta a helyszínt – olvasható a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség közleményében.

Mint írják, 2021. szeptember 24-én 13 óra körül a két vádlott gyalog közlekedett Balmazújvárosban egy autószerelő műhely környékén, ahol az idősebb, bódító szer hatása alatt lévő vádlott észrevette a műhely előtt leállított nyitott személygépkocsit, amelyben benne volt az indítókulcs. Ezt követően az idősebb vádlott közölte fiatalabb vádlott-társával, hogy ezzel mennek kocsikázni, majd mindketten beültek a járműbe.

Azt az idősebb vádlott vezette, Tiszacsege irányába haladtak a 3316 számú közúton, amikor a bódult, idősebb vádlott érintőlegesen nekiütközött a vele szemben szabályosan közlekedő személyautó bal oldalának, azonban megállás nélkül továbbhajtott. A menekülés során kitört egy közúti közlekedési jelzőtáblát tartó oszlopot, azonban azután is haladt tovább.

A vétlen gépkocsi vezetője a vádlottak után ment, megpróbálta megállítani az autót. Röviddel ezután a balesetet okozó személyautó egyik kereke durrdefektet kapott, ezért leállt. A megállást követően a fiatalabb vádlott kiszállt és elfutott a helyszínről, míg a vétlen gépkocsi vezetője az idősebb férfit a helyszínen visszatartotta a rendőri intézkedésig.

Az ügyészség rámutat: a vádlott több KRESZ-szabályt is megszegett, azonban a bekövetkezett baleset során személyi sérülés nem történt. Az ügyben a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság nyomozott.

A Debreceni Járási Ügyészség az idősebb vádlottal szemben jármű önkényes elvételének bűntette, bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége és cserbenhagyás vétsége, míg a fiatalabb, többszörös visszaeső vádlott ellen bűnsegédként elkövetett jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban az idősebb vádlott vonatkozásában felfüggesztett börtönbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés, míg fiatalabb társát érintően elzárás büntetés kiszabását indítványozta.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések