A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tajvan szerint Kína megsértette a nemzetközi rendet a hadgyakorlatával


Tajpejnek azzal van problémája, hogy Peking figyelmeztetett: a hadgyakorlat idején nem engedhetnek repülőgépeket a műveletek közelébe. Maga a hadgyakorlat pedig a szigetország vezetése szerint sérti Tajvan szuverenitását.


A nemzetközi rend megsértésével vádolta szerdán a tajvani külügyminisztérium Kínát, miután Peking arra figyelmeztette a szigetet, hogy a kínai hadsereg térségben zajló hadgyakorlata idején nem engedhet repülőgépeket a műveletek közelébe.

A tajvani minisztérium részéről leszögezték, a feszültség csökkentése érdekében kapcsolatba léptek más országokkal, egyebek között az Egyesült Államokkal.

A tajvani vezetés azt is felrótta Kínának, hogy a sziget közelében kedden, Nancy Pelosi amerikai házelnök tajvani látogatására reagálva indított hadgyakorlata „sérti Tajvan szuverenitását”.

Sajtótájékoztatóján a védelmi tárca szóvivője, Szun Li-fang azt mondta, a manőver során a kínai erők tajvani területi vizekre hatoltak. Tajpej emellett „pszichológiai hadviseléssel” vádolta Pekinget, s arra intette a lakosságot, „ne higgyen az álhíreknek”.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések