A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Székelyföldön vérfürdőt rendezett egy medve


Egy mikóújfalusi gazdasági épületbe tört be egy medve, elpusztítva egy kecskét és bárányt.


Demeter Ferenc, Mikóújfalu polgármestere arra kéri a lakókat, hogy este 10 óra után ne járjanak azon a falurészen, ahol a medve pusztított. Megalakult a helyi akciócsoport, a környéket folyamatosan megfigyelés alatt tartják, hogy ha a medve visszatér, tudják beazonosítani, befogni és elszállítani. A polgármester hangsúlyozta, nem tervezik, hogy kilövési engedélyt kérnek a medvére, mert nem elpusztítani akarják, hanem az a céljuk, hogy biztonságban legyen minden emberélet és a mikóújfalusiak anyagi javai.

Arra kérik a falu lakóit, hogy ha medvét látnak a településen belül azonnal hívják a 112-es segélyhívó számot, mert ha nincs hivatalos bejelentés, nem tudnak intézkedni. A medvetámadásra kedden reggel derült fény, a gazda akkor fedezte fel, hogy a medve betört a csűrbe. A gazdaság azelőtt is be volt kerítve, azóta villanypásztorral védik. Demeter Ferenc elmondta, idén ez volt az első medvetámadás Mikóújfaluban, bár többször is láttak medvét a faluban, de eddig csak a gyümölcsfákban tett kárt.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések