A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Római hajó érkezett Kulcs kikötőjébe


A Fejér megyei Kulcs kikötőjébe érkezett a Római őrnasszád hajó. A helyiek is kíváncsiak voltak a látványosságra. Kikötés után a polgármester fogadta a hajózókat, köszöntés után pedig az érdeklődők hallgathatták a hajóról tartott bemutatót. Eközben a legénység pedig frissítőt és ebédet kapott a Kulcsi Hajóállomás és Vendégház-ban.

Ki ne gondolt volna már arra, vajon milyen lenne egy másik korban élni? Vagy milyen lenne csak egy rövid utazást tenni egy másik korba – kérdezik a Római kalandozások a Duna mentén Facebook eseményben.

Régészek, hajóácsok, építészek, településtervezők, műemlékes szakemberek most segítették, hogy létrejöjjön az az európai projekt, amely a Living Danube Limes keretén belül teszi lehetővé, hogy teljes életnagyságban megcsodálhassunk egy római dunai őrhajót. A sok evezős vízi jármú feladata a Limes őrzése volt.

Ha elképzeltük, hogy az „Intercisa” katonai tábor lakói voltunk és alig vártuk, hogy befusson a Danuviana Alacris, akkor Kulcson a kikötőben teljesülhetett a vágyunk. Ugyanis a hajó 24 fős legénysége egész nap evezett a Dunán, hogy végre kikössön. Megismerhettük a hajót, a kapitányt, és az út részleteit, a legénységét, akik meséltek kalandjaikról, hiszen a Fekete-erdőtől indultak és útjuk a Fekete-tengerig tart.

Az őrnasszád Kulcsról a Szalki sziget felé vette útját. 



Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések