A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Redőnyszerelőnek kiadva magát rabolt ki egy idős nőt


A vádirat szerint 2022. március 16-án, az egyik megyebeli kistelepülésen a férfi bement az idős korú, alapbetegségei folytán nehezen közlekedő asszony házának az udvarára, akinek felajánlotta, hogy megigazítja az ablakain lévő redőnyöket.

Az asszony beleegyezése után a férfi valóban elkezdte az előszoba redőnyét igazgatni, hamarosan azonban azt állította, hogy annak megszereléséhez alkatrészeket kellene szereznie, amihez pénzre van szüksége. A lakó ekkor az egyik szoba szekrényéből elővette ruháiba rejtett megtakarítását, hogy pénzt adjon a ,,szerelőnek", aki oda őt kéretlenül követte. A készpénz rejtekhelyét kifigyelő férfi elterelte az idős asszony figyelmét, és 235.000 Ft-ot vett magához, majd sietve elhagyta a házat.

A férfit kifosztás bűntettének elkövetésével vádolják. Az ügyészség 3 év börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, ha a férfi a bíróságon beismeri bűnösségét és lemond tárgyaláshoz fűződő jogáról.

A vádemeléskor bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló férfi bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni - adta hírül az ügyészség a honlapján.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések