A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pénzbírságot kapott az Aldi, mert a hatósági árnál drágábban adta a cukrot


A Baranya Megyei Kormányhivatal egymillió forintos bírságot szabott ki az Aldira, amiért egy pécsi boltban – a cég szerint tévedésből – tíz forinttal a hatóságilag megszabott ár felett árulták a kristálycukrot.


2022. február 1-jétől a kormány több élelmiszer árára hatóságilag rakott felső korlátot, ezek közé tartozott a kristálycukor is, amely az Aldi esetében a 2021. október 15-ei árak szerint 229 forinton kellett volna, hogy befagyasztva legyen.

A fogyasztóvédelem azonban – szintén február első napján – ellenőrzést tartott az egyik pécsi Aldi üzletben, ahol azonban azt találták, hogy az egyik ismert márkájú kristálycukrot 239 forintos áron adták, derül ki a most közzétett határozatból.
 
A Baranya Megyei Kormányhivatal egymillió forintos büntetést szabott ki az üzletláncra az ügy miatt. Az Aldi a Világgazdaság szerint adminisztratív hibára hivatkozott, két másik márkájú cukor árát szerepeltették tévesen a harmadikon is.

A vállalat azt is közölte, hogy mindössze 64 darabot adtak el a befagyasztott ár felett értékesített kristálycukorból.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések