A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ősztől az erdélyiek másfél óra alatt repülhetnek Budapestről Kolozsvárra


Ősztől repülővel, valamivel több mint egy óra alatt lehet Budapestről Kolozsvárra utazni. A járatot egy frissen létrehozott román cég, az Air Connect indítja. Az első gép október 15-én száll fel Kolozsvárról, Budapest célállomással. A Szabadság című kolozsvári napilap beszámolója szerint a még csak tesztelésre szánt foglalási weboldalon a menettérti jegy jelenleg 100-150 euróba kerül. 

A járatok hetente kétszer, kedden és szombaton közlekednek. A menetrend szerinti tervezett repülési idő 1 óra 15 perc. 

Az ATR 72–600-as típusú repülőgép kapacitása 68 hely. Az Air Connect júliusban kezdte meg működését. A vállalat romániai üzletemberek tulajdonában van. 

Az Air Connect a negyedik román tőkéjű légitársaság az állami Tarom, a fapados Blue Air és a kizárólag charter járatokat működtető Animawings mellett.

A Kolozs megyei önkormányzat által működtetett kolozsvári nemzetközi repülőtér forgalma az idei év eleji becslések szerint 2022-ben ismét meghaladja majd a kétmilliós utasszámot. A pandémia előtti csúcsidőszakban, 2019-ben 2,9 milliós forgalmat produkált a légikikötő. A megye önkormányzata nagymértékű fejlesztéseket tervez, középtávon a hétmilliós utasszám elérése a cél.

– A térség legdinamikusabban fejlődő repülőtere egyben Erdély kapuja is – fogalmazott a Maszol portálnak korábban Antal Géza, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Kolozs megyei szervezetének ügyvezető elnöke. Mint mondta, a mintegy 350 alkalmazottal működő repülőtér fejlődésének elemzésekor nem lehet eltekinteni Kolozsvár fejlődési ritmusától és attól a gazdasági és társadalmi közegtől, amely meghatározta az elmúlt évtizedben a várost. Hozzátette: 

az autópályák hiánya valamennyi erdélyi repülőtérnek kiugrási lehetőség, mert ameddig nem lehet kényelmesen és gyorsan közlekedni a szárazföldön, addig a légi közlekedés az egyetlen alternatíva.

Budapestről jelenleg is van repülőjárat Erdélybe. A Wizzair gépei marosvásárhelyi célállomással szállnak fel a magyar fővárosból. A fapados cég áprilistól heti kettőről ötre növelte a Budapestet Marosvásárhellyel összekötő járatok gyakoriságát; kedden, szerdán, csütörtökön, szombaton és vasárnap indulnak és érkeznek gépek.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések