A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Oroszország eltávolodik a mérgező dollártól és eurótól a gazdasági kapcsolataiban


Oroszország eltávolodik a dollár és euró használatától a partnerekkel folytatott kereskedelmi, gazdasági és befektetési kapcsolatokban, mivel ezek a valuták “mérgezővé” váltak a növekvő nyugati nyomás alatt – mondta Alekszandr Pankin orosz külügyminiszter-helyettes a TASZSZ hírügynökségen adott interjújában.


“A kollektív Nyugat növekvő geopolitikai nyomásával szemben az egyetlen módja annak, hogy stabil kereskedelmi, gazdasági és befektetési kapcsolatokat garantáljunk Oroszország és partnerei között, az, hogy elkerüljük a “mérgezővé” vált valuták, elsősorban a dollár és az euró használatát, és áttérünk az elfogadható alternatívákban, elsősorban a nemzeti valutákban történő elszámolásokra” – mondta Pankin.

A diplomata megjegyezte, hogy a Washington által kiépített jelenlegi globális pénzügyi rendszer “alkalmatlannak bizonyult a többpólusú világrend feltételeihez, és lényegében az országok egy csoportja politikai céljainak elérésének eszközévé vált”.

“Teljesen nyilvánvaló, hogy a jelenlegi körülmények között a Nyugat továbbra is vissza kíván élni kiváltságos helyzetével” – folytatta Pankin.

“Biztató látni, hogy sok nemzet, látva az Oroszország elleni rendkívüli és jogtalan szankciókat, elgondolkodik azon, hogy szuverenitásának biztosítása érdekében szükség van a külgazdasági tevékenység dollármentesítésére. Mint kiderült, ha van politikai akarat, a kérdés teljesen megoldható” – tette hozzá.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések