Hirdessen itt

Olasz lap: A magyar hatóságok erőszakot alkalmaznak a szerb-magyar határon


„Ezek a gyakorlatok nemcsak súlyos fizikai és pszichológiai károkat okoznak, hanem arra késztetik az embereket, hogy veszélyesebb utakra vállalkozzanak” – mondta az Orvosok Határok Nélkül szervezet vezetője. 

„Az Orvosok Határok Nélkül szervezet szerint a magyar hatóságok riasztó és ismétlődő erőszakot alkalmaznak azok ellen, akik biztonságot keresve lépik át a határt” – írja a La Repubblica római napilap. A cikk szerint a szervezet hetente több beteget is ellát, akiken mély sebek, zúzódások láthatóak.

Mint írják, a legtöbb tanúvallomásnak van közös vonása: verésről, az alapvető szükségletekhez való hozzáférés hiányáról és zaklatásról, gyakran faji alapú megaláztatásról beszélnek. „Ezek a tanúvallomások azt mutatják, hogy

az Európai Unió államai továbbra is szándékosan alkalmaznak erőszakot és veszélyes eszközöket, hogy eltántorítsák az embereket attól, hogy menedékjogot kérjenek az Európai Unióban.

Szögesdrótkerítésekbe és drónokba fektetnek be, miközben félrenéznek, ha a határokon továbbra is tapasztalható példátlan erőszakról van szó” – mondta Alessandro Mangione, az Orvosok Határok Nélkül szerbiai humanitárius ügyekért felelős vezetője. „Ezek a gyakorlatok nemcsak súlyos fizikai és pszichológiai károkat okoznak, hanem arra késztetik az embereket, hogy veszélyesebb utakra vállalkozzanak” – tette hozzá Mangione.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések