Hirdessen itt

Niedermüller és Pikó is bevezetné a 30 km/órás sebességkorlátozást


Forgalomcsillapítási tervet készít a fővárosi önkormányzat, őszre meglehet az átfogó stratégia, miszerint Terézváros után, több kerületben vezetnék még be a 30 km/órás sebességkorlátozást – írta meg a Népszava.


A BKK azt mondta a lapnak, hogy valóban készül egy ilyen terv, amelyhez jelenleg a kerületektől gyűjtik a javaslatokat. A fővárosi önkormányzat a koncepcióval kapcsolatban azt mondta, hogy „az elmúlt években indított forgalomcsillapítási mintaprojektek tapasztalatait is felhasználva a BKK még idén ősszel elkészíti a vonatkozó átfogó stratégiát.”

A Fővárosi Közgyűlés napirendjén már két évvel korábban szerepelt egy előterjesztés, amely az egyedi utcakijelölések helyett a teljes városra érvényes forgalomcsillapítási terv szerinti csökkentett sebességű zónák kijelölését javasolta.

Ebben az állt, hogy a fő-, illetve BKV-járatok által érintett utakon általánosan az 50 km/óra, a mellékutcákban 30 km/óra, a lakópihenő övezetekben pedig 20 km/óra sebességhatár legyen a mérvadó. Az előterjesztést a koronavírus járvány miatt nem tárgyalta a közgyűlés, de Karácsony Gergely főpolgármester a veszélyhelyzeti felhatalmazással élve elfogadta az indítványt. Ezt követően több kerületben (III., V., VI., VII., VIII., IX. és XI.) tizenöt helyszínen elindultak mintaprojektek.

Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere, elmondta, hogy a VI., VII. és a VIII. kerület összehangoltan, egységes rendszerben vezetné be a 30 km/órás sebességkorlátozást.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések