A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Németország legnagyobb energiaválságáról beszél a német iparszövetség elnöke


A német kormány lomhaságát kritizálja a Német Iparszövetség (BDI) elnöke, Siegfried Russwurm. 

A FAZ beszámol arról: Siegfried Russwurm, a Német Iparszövetség elnöke aggódik az energiaválság miatt. A német ipar szószólója szerint nagyon komolyan kell venni a Nord Stream 1 ügyét. Szerinte az bizonyos, hogy most nem a technológia miatt akad el a gázimport Oroszországból, hanem az orosz elnök az, aki politikai döntést hoz arról, mennyi gázt kap Németország – függetlenül attól, mivel indokolja ezt Moszkva. 

Russwurm szerint Németországnak és Európának cselekvőképesnek kell maradnia, hogy ne legyen külső kényszerítő erők játékszere. Ezért nagyobb tempót követel meg a német kormánytól, hogy hozzon mielőbb döntéseket az energiaellátásról, mint például a gázerőművek helyett a szénerőművekkel történő áramtermelésről.

Robert Habeck német gazdasági miniszter június 18-án jelentette be a szénerőművek újraindítását –

de csak hét héttel később kapcsolódott fel az első szénerőmű a hálózatra.

„Ez nem az a sebesség, amire Németországnak a válságmenedzselésben szüksége van” – szögezte le az iparszövetség elnöke, aki szerint Németország a szövetségi köztársaság megalapítása óta a legnagyobb energiaválságba került. Úgy látja, a gazdaságnak és a magánfelhasználóknak egyaránt ki kell venniük a részüket a gázspórolásból, hogy a termelés ne álljon le. 

Russwurm ugyanakkor több támogatást kér az iparági szereplők számára, hogy változtassanak energiaforrásaikon, például a gáz helyett az olajra átállva. Végső soron a fő prioritás Russwurm szerint a gáztartalékok felhalmozása.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések