A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Náci karlendítést látott a Sepsi OSK meccsén az UEFA: megbüntette a székelyeket


Nem tetszett a szentgyörgyi szurkolók hagyományos buzdítása az Európai Labdarúgó-szövetség képviselőjének a múlt heti, Olimpija Ljubljana elleni meccsen.


Történelme legerősebb ellenfelére készül a sepsiszentgyörgyi focicsapat, csütörtök este a 12-szeres svéd bajnok, jelenleg is listavezető Djurgårdens IF látogat Háromszékre a Konferencialiga harmadik selejtezőkörében. Jobb helyeken ez igazi fociünnep, fogytak is rendesen a jegyek (pedig Orbán Viktor ezúttal már nem jön), de

az Európai Labdarúgó-szövetségnél (UEFA) jól tudják, hogyan kell elrontani a lelkes kiscsapatok szurkolóinak a hangulatát.

Az UEFA ugyanis 10 ezer eurós büntetést szabott ki a Sepsi OSK-ra, ugyanakkor a klub egy 500 fős szektorba nem adhat el jegyeket a Djurgårdens ellen – ott kizárólag gyerekek ülhetnek majd.

Az okot a múlt heti Olimpija Ljubljana–Sepsi OSK meccs svájci megfigyelőjének jelentése szolgáltatta, aki szerint a vendégdrukkerek

rasszista karlendítéssel kísérték a „Szentgyörgy! Szentgyörgy” skandálást.

Bár a székely klub magyarázattal szolgált a mérkőzésein megszokott szurkolási módra, ezt az UEFA nem fogadta el, és megbüntette a Sepsit.

A székely klub képviselői fellebbeznek a döntés ellen, de mivel azt csak később tárgyalják, a klub le kellett állítsa a jegyárusítást, és felkérte a szurkolóit, hogy legközelebb ne egy, hanem mindkét kezüket lendítsék szívüktől az ég felé. Az ugyanis állítólag már nem rasszista szurkolás…

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések