Hirdessen itt

Minden pécsitől bocsánatot kért a mecseki tűz okozója


Egy Facebook-posztban kért elnézést az elszenvedett károkért minden pécsitől az a férfi, akinek gondatlanságából csütörtök délután tűz ütött ki Pécs északnyugati részénél, a Mecsek lábánál. A tűz gyorsan terjedt, több lakóház is kigyulladt, valamint nagy területen égett a bozótos is.

Kósa Mátyás Krisztián azt írta, akarata ellenére okozott balesetet, és minden károsult jogos kárát meg fogja téríteni a lehető legrövidebb időn belül.

„Teljes felelősséget vállalok a történtekért. Büntetőjogi és polgári jogi értelemben is. Nem szándékosan okoztam katasztrófát. Véletlen baleset történt, amit már nem tudtam megfékezni”

– írta.



Posztja szerint azonnal oltani kezdte a robbanásszerűen terjedő tüzet, de már nem tudta megfékezni. Azt írta, minden felelősséget vállal, és nem bújik ügyvédek háta mögé.

A Baranya megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság információi szerint a tűzben körülbelül 8 hektárnyi terület volt érintett. Hét, ebből két lakóingatlan károsodott. Három gázpalack is felrobbant. Az oltási munkákban 136 hivatásos és 72 önkéntes tűzoltó vett részt. Ők összesen 44 járművel vonultak föl, és egy helikopter is részt vett az oltásban.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések