A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megint kiégett egy autó Zalában: most Nagyrécsén


A statisztikák szerint az esetek majd felénél műszaki okok miatt kapnak lángra az autók, most a csomagtartóban keletkezett a tűz.

Kigyulladt egy személyautó a Zala megyei Nagyrécsén, a Táncsics utcában. A csomagtérben keletkezett tűz. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók eloltották a tüzet, és áramtalanították a járművet, amely nem akadályozza a forgalmat - tájékoztatott a Zala Megyei Katasztrófavédelem.


Jó tudni, mit tehetünk, ha kigyullad egy autó: Ha füst- vagy égett szagot érzünk vezetés közben, azonnal álljunk félre. Először az utasok biztonságáról kell gondoskodni, csak ezután foglalkozzunk az autóval! Lassan és oldalról nyissuk fel a motorháztetőt, hiszen előfordulhat, hogy a levegő-utánpótlás hiánya miatt még nincs tűz, csak izzik valami - tanácsolja a tűzoltó. Ha ilyenkor gyorsan nyitjuk fel a motorháztetőt, az izzó, kezdődő tűz hirtelen levegőt kap, hatalmas lánggal kicsap és súlyos égési sérüléseket okozhat. Ha van nálunk tűzoltó készülék, a motorháztetőt csak annyira nyissuk fel, hogy a résen keresztül befújhassuk a tűzoltókészülék tartalmát. Ha biztonságosan el lehet végezni, az akkumulátorsaruk lehúzásával áramtalanítani kell a járművet - javasolják szakemberek az autoszektor.hu-n.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések