A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Meghalt egy terhes turista Portugáliában, miután elküldték a kórházból – lemondott az egészségügyi miniszter


Benyújtotta lemondását kedden a portugál egészségügyi miniszter, miután az ellenzék bírálta a nyáron kialakult káoszt, elsősorban a szülészeti osztályokat érintő orvoshiány miatt.


Benyújtotta lemondását kedden a portugál egészségügyi miniszter, miután az ellenzék bírálta a nyáron kialakult, elsősorban a szülészeti osztályokat érintő orvoshiány miatt. Marta Temido lemondását António Costa miniszterelnök elfogadta, s megköszönte eddigi munkáját, kiemelve a koronavírus-járvány tetőzése idején végzett tevékenységét. Utódját várhatóan később nevezik ki, a kormányfő ugyanis szerdán többnapos látogatásra Mozambikba megy. Portugáliában nyáron az orvoshiány miatt több kórház csökkentett létszámra állt át, néhány szülészeti osztályt pedig be kellett zárni.

Lemondásához az vezetett, hogy egy állapotos indiai turista életét vesztette, miután kórházról kórházra szállították a fővárosban, mivel az első intézményben – a főváros legnagyobb kórházában – helyhiány miatt elutasították a felvételét.

Legyen portálunk mentora, támogatását olvasókártyával honoráljuk

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések