A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Medvegyev sokkolja Európát: az év végére 5000 euró lesz ezer köbméternyi gáz


A volt orosz elnök Telegram-csatornáján közölte a vészjósló híreket.  

Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács alelnöke vasárnap azt közölte Telegram-oldalán, hogy az európai gázárak év vége előtt elérhetik az ötezer eurót – írta meg vasárnapi cikkében az Index

2022 végére 5000 euróra is emelkedhet ez az ár

Mint a lap idézi:

Az Európai Unió állam- és kormányfőinek! Most, hogy a gáz ezer köbméterenkénti ára 3500 euróra emelkedett, kénytelen vagyok azt mondani, hogy 2022 végére 5000 euróra is emelkedhet ez az ár. Üdvözlettel”

– írta a volt orosz elnök. 

Az orosz olajvállalat, a Gazprom közlése szerint az európai gázárak további hatvan százalékkal, ezer köbméterenként több mint négyezer dollárra emelkedhetnek télen. A vállalat ezt azzal indokolta, hogy a szankciók miatt csökkent az exportjuk és termelésük. A cég optimistább volt, mint a politikus, úgy fogalmaztak, a spotgáz ára télre „csak” négyezer dollárra nőhet meg. 

A holland nagykereskedelmi gázárak tavasszal minden idők legmagasabb szintjét érték el, megawattóránként (MWh) közel 335 eurós árat. Azóta csökkentek, kedden 226 euró/MWh körül voltak, de továbbra is jóval magasabbak, mint egy évvel ezelőtt, amikor 46 euró/MWh körül mozogtak.



Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések