A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Márki-Zay elmesélte, hogyan küldték amerikai tanácsadói Jakab nyakára


Márki-Zay Péter Gulyás Balázzsal folytatott beszélgetésében árult el újabb kulisszatitkokat a kampányidőszakról, és meghallgatva a podcastet, leginkább egy rosszul megrendezett burleszk juthat eszünkbe a bukott miniszterelnök-jelölt beszámolójáról. Mint kiderült ugyanis, Márki-Zay “amerikai kampánytanácsadói” javaslatára úgy járt Jakab Péter nyakára, akár Benny Hill a csinos nőkére, amikor még nem számított szexistának az angol humor.

A Magyar Hang Gulyáságyú című podcastjának vendége volt Márki-Zay Péter. A bő egyórás műsorban számos téma szóba került a kampánypénzekkel való elszámolástól Jakab Péteren és a kampány értékelésén keresztül a Gyurcsány-problémáig.

Gulyás Balázs kérdésére Márki-Zay elmondta: nemrég kapta kézhez a kampányelszámolást, ami 42 ezer sorból áll, és majd teljes egészében nyilvánosságra igyekszik hozni. Kiderült: még júniusban is érkezett több százmillió forintos támogatás Amerikából, amit rögzíteni és elszámolni kellett. Márki-Zay megjegyezte: nem hiszi, hogy Soros György is az adományozók között lett volna, amerikaiak és Amerikában élő magyarok azonban ott lehettek a támogatók között. Márki-Zay úgy számol, hogy nagyjából egy százmilliós összeg fog maradni az elszámolás után, ami a Mindenki Magyarország Mozgalom számlájára fog kerülni.

Ez nem a Mester utcai lakosoktól, meg a mártélyi adományozóktól fog maradni, hanem az amerikaiaktól

– idézte az egykori miniszterelnök-jelöltet a Mandiner. Szóba került Jakab Péter is. Márki-Zay szerint az ex-Jobbik-elnök minapi bocsánatkérése nem neki, hanem a választóknak szól. A hódmezővásárhelyi polgármester szerint az, hogy már a kampányban sem segített neki Jakab és a jobbikosok, sokkal nagyobb probléma, mint ami április 3-án este történt (amikor Jakab és Gyurcsány nem volt hajlandó a miniszterelnök-jelölttel egy színpadon állva vállani a vereséget).

Nagyon szerettük volna – és az amerikai kutatóknak is ez volt a tanácsa – hogy minél többször, különösen vidéken is álljunk ki egy színpadra, nem volt hajlandó rá, nem is válaszolt. Én azt is mondtam a saját csapatomnak, hogy nézzék meg, hova megy Jakab Péter, és menjünk oda mi. És tessék elképzelni, bárki megnézheti, Jakab Péter nem is tette ki, nem voltak eleve meghirdetett kampányrendezvényei

– mesélte Márki-Zay Jakab Péterről szólva.

Atyaúristen! Ez egészen megdöbbentő

– reagált Gulyás Balázs műsorvezető, aki Benny Hill-szerű jelenetnek nevezte, ahogy Márki-Zay kergeti Jakabot 93 ezer négyzetkilométeren. Márki-Zay azt is elmesélte, hogyan romlott meg a viszonya Jakabbal.

A másik, ami sokat segített volna, ha a Jobbikot nem gyurcsányozzák össze. Ha a Jobbik már az előválasztásnál a szoros szövetséget nem a DK-val kötötte volna, akkor talán hitelesebben tudtuk volna az ajánlatunkat közvetíteni a később sajnos a Mi Hazánkra vagy a Fideszre szavazó volt Jobbik-szavazók felé. Ott lehetett volna még jelentősége annak, hogy Jakab Péter milyen stratégiát követ. Igazából a mi kettőnk személyes ellentéte ebből táplálkozik. Amikor 2021 májusában ezt a Jobbik–DK-szövetséget megkötötték, és ezt én nyíltan kritizáltam, akkor sértődött meg Jakab Péter és kabinetvezetője, Molnár Enikő

– magyarázta Márki-Zay.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések