A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lángol a Mecsek-oldal Pécsett!!


Pécsett, a patacsi városrészen tűz ütött ki a bozótos erdős részen, amit messziről is jól mutat a hatalmas füstoszlop.

Nagy erőkkel vonult ki a helyszínre a tűzoltók Pécsett az Akó dűlőbe, ahol nagy területen ég az erdőn és a bozótos. A katasztrófavédelem jelentése szerint az épületekbe is belekapott a tűz, amely gyorsan terjed az erős szélben.

A nagy erőkkel kivonuló pécsi, szigetvári és komlói hivatásos, valamint a szabadszentkirályi önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltják a lángokat, de a tűz gyors terjedése miatt további egységek is elindultak a helyszínre.

A tettye ForrásházZrt közösségi oldalán arra kéri az ottani lakosookat, hogy a felesleges vízhasználatot  kerüljék. Úgy fogalmaztak közleményükben

"Az oltás során a tározók gyorsabban kiürülnek, ezért kérjük Éger-völgy, Ürög és Patacs városrész lakóit, hogy a tűz megfékezéséig csak a legszükségesebbre használják az ivóvizet.  Felhívjuk figyelmüket, hogy az oltás velejárójaként nyomásesés, vízzavarosodás fordulhat elő a fenti területeken."

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések