A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

La Repubblica: Összeomlott a hagyományos családmodell


Az olasz napilap szerdai számában arról ír, hogy vesztes csata lett a családtámogatás. 

A La Repubblica úgy fogalmaz, összeomlott a hagyományos családmodell, amely állításuk szerint vesztes csatává vált. A baloldali napilap a Istat adatai alapján állítja mindezt, mely szerint Olaszországban 8,5 millió ember él egyedül, 32,5 százalékuk egy szülőből és egy gyermekből álló háztartás, míg a hagyományos családok aránya csak 33 százalék,

ami azt mutatja, hogy megerősödtek az együttélés új formái.

A lap megjegyzi, megváltozott a társadalom és diszkriminatív lenne csak férfi-nő kapcsolatokról beszélni olyan családokkal szemben, amelyek nem hagyományosak, vagy azokkal szemben, akik úgy döntöttek, hogy nem vállalnak gyereket, vagy esetleg azonos nemű partnerrel vannak együtt.

A portál szerint elavult a hagyományos család, sőt, a statisztikákra hivatkozva megjegyzik, ezek a családok kisebbségben vannak már. A baloldali napilap ezután hazánkról ír, és szerintük a magyarországi családtámogatások csak csapdák. 

Ha az a logika, hogy minél több gyereket vállal és minél több juttatásban részesül egy nő, akkor a női emancipáció egész útja összeomlik”

– fogalmaznak. 

Véleményük szerint a megoldás az lenne, ha „mindenki eldönthetné, hány gyermeket hoz világra”. Daniela Hamaui, a cikk szerzője azzal zárta, hogy

jobb óvakodni azoktól, akik a család értékei mögé olyan társadalmi modellt rejtenek, amely ismét a nőket bünteti.

Legyen portálunk mentora, támogatását olvasókártyával honoráljuk

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések