A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kilőttek egy ukrán BMP-t Herszonnál (Videó!)


Az ukrán hadsereg eddig pár települést tudott csak visszafoglalni az ellentámadás során. 

Az ukrán hadsereg a napokban kezdett nagyszabású offenzívába, hogy visszafoglalja elvesztett területeit Herszon megyében. Az ellentámadásról eddig sok hír nem jött nyilvánosságra, azonban az első képsorok alapján látható, mennyire komoly harc zajlik. A javarészt orosz közösségi oldalakra feltett videók szerint több ukrán harci jármű is megsemmisült az összecsapások során. Az egyik videón látni, ahogy felrobbantanak egy ukrán BMP típusú gyalogsági harcjárművet:


A Portfolio.hu elemzésében megjegyzi, rendkívül nehéz dolga van az ukrán hadseregnek, hiszen fedezék nélküli síkságokon és pusztákon kell átvonulniuk a dél-ukrajnai nagyváros irányába. Az orosz védelmi minisztérium szerint nagyon súlyosak az ukrán veszteségek: jelentésükben azt állították, hogy egy nap alatt 48 harckocsit, 46 gyalogsági harcjárművet, 37 egyéb páncélozott harcjárművet, nyolc nagy kaliberű géppuskával felszerelt kisteherautót, valamint több mint 1200 ukrán katonát likvidáltak Herszon térségében.

Az ukrán hadsereg tájékoztatása szerint a Herszon melletti orosz állásokat nagy hatótávolságú fegyverekkel lövik, többek között a nyugati országoktól kapott HIMARS-rendszerekkel.


Legyen portálunk mentora, támogatását olvasókártyával honoráljuk

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések