A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kiemelt beruházás lesz a Debrecenben épülő kínai akkumulátorgyár


Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította Orbán Viktor a Debrecenben megvalósuló ipari telephely kialakítását – derül ki egy kormányrendeletből, amely csütörtök este jelent meg
a Magyar Közlönyben.

Bár a szövegből nem derül ki, de minden bizonnyal a kínai CTLA akkumulátorgyárról van szó, aminek a helyszíne a debreceni Déli Gazdasági Övezetben lesz. Emellett a kormány jelentős összegeket invesztál az infrastuktúra-fejlesztésbe. Ez öt éven keresztül 88 milliárdot jelent, de már idén 6,8 milliárd forintot fordítanak erre a célra. 

Az Opus Titász 16,68 milliárdot kap az elosztó hálózati megépítésére. Szintén részt vesz a munkában a MAVIR Zrt, az állami tulajdonban lévő MVM Démász, valamint Debrecen város önkormányzata. 

Papp László polgármester szerint, hosszú évek alatt épül fel a közel 9 ezer munkahelyet hozó létesítmény. 

Néhány nappal az új beruházás bejelentése után egyébként kiderült, 2025-től a szintén kínai Eve Energy akkumulátorcella-gyártó lehet a BMW Debrecenben készülő elektromos autóinak fő beszállítója. A CATL szintén 2025-től kezdi meg a hengeres akkumulátorok szállítását a BMW-nek.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések