A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kiderült, hány százalékon áll Magyarország gáztárolóinak töltöttségi szintje ebben a pillanatban


A Magyar Kormány megerősítette, hány százalékon állnak a gáztárolók, ami az idei fűtési szezonban kiemelten fontos szerepet fognak játszani.


A magyar kormány megállás nélkül dolgozik azon, hogy az idei fűtési szezonban se legyenek gondjaink. A helyzet nem egyszerű az Oroszországra kivetett szankciók miatt, amik látható módon sokkal inkább érintik az európia embereket.

Vlagyimir Putyin orosz elnök kormánya továbbra is erős, a háború nem ért véget, Oroszország gazdasága pedig stabil. Ennek ellenére Brüsszel újabb szankciókat helyezett kilátásba, és közben a jelenlegieket meghosszabbították.

A magyar gáztárolók nagyobb kapacitással bírnak, de egyelőre nincsenek teljesen feltöltve. Szijjártó Péter külügyminiszter a nap 24 órájában figyeli és keresi annak a lehetőségét, hogyan lehetne még több gázt beszerezni.

Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, lesz elegendő gázunk, de lehetséges, hogy az extra mennyiséget magasabb áron kell beszerezni. A kormány ígérete szerint, ha megszületik a megállapodás az új gázszállításról, akkor azt be fogják jelenteni.

A kormány hivatalos tájékoztatása szerint a gáztárolóink feltöltése továbbra is megfelelő ütemben halad. Jelenleg 51%-os a töltöttségi szint, ami az éves fogyasztás 31%-ának, valamint az éves lakossági fogyasztás 82%-ának felel meg.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések