A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kéri megint nem érti: hogy lehet egyszerre három „egymásnak ellentmondó” rendezvényt tartani


Szerinte ez nem az ország befogadókészségét és sokszínűségét, hanem azt tükrözi, hogy „az itt élő nép torkán mindig mindent le lehet nyomni”.  

Sajátos műfajű cikk jelent meg péntek reggel a Hírklikk.hu-n: az MSZP-közeli portál Kéri László politológussal csinált egy interjút, amelyet függő beszédben közöltek.

„Micsoda egy országban élünk, ahol majdnem egyszerre három, egészen különböző, egymásnak is ellentmondó rendezvényt” tartanak – sóhajtott fel Kéri a beszélgetés elején. A politológus a globalista, internacionalista Sziget fesztiválra, a Kurultajra, és az augusztus 20-i tűzijátékra gondolt.

Szerinte ez nem az ország befogadókészségét és sokszínűségét, hanem azt tükrözi, hogy „az itt élő nép torkán mindig mindent le lehet nyomni”. 

Augusztus 20-a mindig is „kétfenekű ünnep” volt – magyarázta tovább a politológus.  „Az egyik fele, hogy a mindenkori politikai rezsimek ezen a napon szeretik mennybe meneszteni a saját ideológiájukat. A népet viszont ez évszázadok óta lényegében nem zavarja. Bármelyik magyar faluba, vagy vidéki kisvárosba el lehet menni ezen a napon és ott felszabadult fesztivál-, majális és búcsú jellegű ünneplés látható. A magyar társadalom régóta különféle rendezvényekkel, felszabadultan ünnepli ezt a napot. És igazából senkit nem érdekel, hogy milyen hivatalos beszédek hangzanak el” – jelentette ki, majd elmondta a véleményét arról is, hogyan látja a Fidesz-kormány szerepét ebben.

„A Fidesz azonban olyanná szeretné tenni augusztus 20-át, amilyen a két világháború között volt” – véli.

 A politológus úgy látja, az nem kérdés, hogy ez a nap az idén is a Fidesz által átértelmezett ünnep lesz. Hiszen lényegében csak a hatalomnak van médiája, és abból megállás nélkül szól majd a propagandájuk. „A lakosság tehát megkapja az ünnepből a hivatalos adagot, erről gondoskodnak a helyi potentátok is. De azzal nem tudnak ők sem mit kezdeni, hogy az emberek milliói elsősorban annak örülnek, hogy a sok-sok gondjuk között van egy nap, amikor a hagyományoknak megfelelően – és a maguk módján – felszabadultan ünnepelhetnek, nem kell törődniük a mindennapi problémákkal” – mondta Kéri László.

A három ellentétes rendezvény – Sziget, Kurultaj, augusztus 20-i ünnep – egybecsúszása nem az első jelenség az elmúlt évekből, amit Kéri László nem ért: emlékezetes, 2018 április 8-a estéhjén a HírTV stúdiójában vallotta be Kálmán Olgának az első eredmények megismerésekor, hogy az általa korábban vélt tézisek sorra megdőltek ezen a választáson.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések