A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Káosz uralkodik a baloldalon” – reagált a kormány Ujhelyi és a Jobbik népszavazási kezdeményezésére


„Ujhelyi István egy nap alatt visszavonta a kezdeményezést Gyurcsány náci tagozata kedvéért” – fogalmazott az Igazságügyi Minisztérium. 

Ahogy megírtuk, Ujhelyi István mégsem indít népszavazást hazánk uniós tagságának megerősítéséről, viszont a Jobbik népszavazási-kezdeményezést nyújt be arról, hogy az országgyűlés ne hozhasson olyan döntést, amely Magyarország Európai Unióból (EU) való kilépéséhez vezethet. Az atv.hu arról érdeklődött az Igazságügyi Minisztériumnál, hogy hogyan kommentálják Ujhelyi MSZP-s EP-képviselő, és a Jobbik terveit.

„A magyar kormány elkötelezett az uniós tagság mellett, ezt erősíti, hogy a magyar lakosság 80 százaléka ma is az uniós tagság mellett voksolna, tehát elkötelezett az uniós tagság mellett” – írta még a minisztérium sajtóosztálya.

Hozzátették: „Ujhelyi István egy nap alatt visszavonta a kezdeményezést Gyurcsány náci tagozata kedvéért, a baloldalon teljes a káosz, erről próbálják meg kétségbeesetten elterelni a figyelmet.”

Ellenzéki hercehurca lett az ötletből

A népszavazási-tervet az ellenzék táborában egyébként elutasítóan fogadták, a Momentum elnöke, Gelencsér Ferenc és a párt EP-képviselője, Cseh Katalin szerint „teljesen fölösleges népszavazást kezdeményezni Magyarország EU-tagságáról”

Ujhelyi István végül „az ellenzék megosztottságára” hivatkozva, visszavonta kezdeményezését. A politikus döntésének indoklásában arra is hivatkozott, hogy hétfőn reggel a Jobbik Ujhelyit beelőzve már be is adta népszavazási kezdeményezését, és Gyöngyösi Márton, a párt elnöke szerint ezt nem is tervezik visszavonni.

Ezt követően a szocialista politikus reagált az őt ért vádakra azzal kapcsolatban, hogy mégsem indít népszavazást. „Meg nem őrültem és beépített ügynök sem vagyok, csupán előre gondolkodom egy évre” – írta Tibi atya kapcsolódó posztja alatt.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések