Hirdessen itt

Kadirov: Szeretnék külön köszönetet mondani Putyinnak és Erdogannak a konstruktív és hatékony párbeszédért


A csecsen vezér is jelen volt a török-orosz csúcstalálkozón, ahol a felek kijelentették, hogy a jövőben együtt fognak működni.

Kadirov a Telegramon üzent.

Barátaim, örülök, hogy az orosz-török kapcsolatok új szintre lépnek. A szomszédos országok e kölcsönösen előnyös együttműködésének hosszú távúnak, őszintének és valóban testvéri együttműködésnek kell lennie. 

Csecsenföld első elnöke, Oroszország hőse, Akhmat-Khadzsi Kadirov nagyon tisztelte a török népet, gyakran látogatott el ebbe az országba. Ugyanígy állok Törökországhoz is, és nem egyszer jártam már ott.
Nagyon kellemes volt hallani a Török Köztársaság külügyminiszterének fontos szavait, akivel Szocsiban találkoztam:

"Amilyen hamar csak lehet, párbeszédet kell kezdenünk, és közös nevezőt kell találnunk".

Kétségtelen, hogy a csecseneknek és a törököknek számos olyan közös pontjuk van a kultúrában és a történelemben, amelyek segítenének nekünk abban, hogy továbblépjünk, és új társadalmi és gazdasági kapcsolatokat építsünk erre a szilárd alapra.

Igen, a testvérek között is lehetnek félreértések. De ezek az őszinte és nyílt párbeszéd során megoldódnak. A legfontosabb dolog az, hogy ne adjunk lehetőséget arra, hogy ezek a rosszindulatú személyek, akik alá akarják ásni a békés létünket, kihasználják ezt a lehetőséget. 

A mi ajtónk nyitva áll török testvéreink előtt.

Ha egy török delegáció a Csecsen Köztársaságba látogat, az oszmán stílusú mecsetek tucatjainak megtekintése és a csecsen vendégszeretet megtapasztalása után otthonosan fogja érezni magát. 

Szeretnék külön köszönetet mondani Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin és Recep Tayyip Erdogan vezetőinknek a konstruktív és hatékony párbeszédért egy ilyen nehéz időszakban.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések